Weerbericht Nederland

Kans op mist, zonnig weekend

21 feb. 2019, 17:04 uur

Vooral in het zuiden en oosten valt vanavond soms nog een beetje (mot)regen. Vannacht kan het regionaal mistig worden. Morgen blijft het droog. Wel is het op veel plaatsen bewolkt en in de ochtend komt regionaal mist voor. In de middag kan lokaal de zon doorbreken. Het wordt 9-13 graden. Het weekend verloopt zonnig en droog met 8 tot 14 graden.

Het is bewolkt en vooral in de zuidoostelijke helft valt regionaal nog lichte regen of motregen. De temperatuur varieert van 7 graden aan zee tot 13 in Limburg.

Vanavond kan in het zuiden en oosten lokaal nog een beetje (mot)regen vallen en zijn er veel wolkenvelden. In de westelijke provincies is het meest droog en later in de avond klaart het op.

Vannacht ontstaan in het westen mistbanken en later kan het op meer plaatsen mistig worden. Lokaal kan sprake zijn van dichte mist. In het oosten en noordoosten is het bewolkt met een kleinere kans op mist. Met minima van 6-7 graden is het zacht. Lokaal kan het tijdens opklaringen iets kouder worden.

Morgen is het in de ochtend op veel plaatsen grijs door wolkenvelden en mistbanken. De mist zal in de loop van de ochtend verdwijnen, maar de bewolking is veel hardnekkiger. Mogelijk blijft de mist in de Kop van Noord-Holland en op een enkele plek in Zeeland wat langer hangen.

In de middag is het rustig weer met wolkenvelden. Het blijft droog en in de loop van de middag kan plaatselijk de zon schijnen. Ondanks de bewolking is het vrij zacht met 9 graden op de Wadden, 10-11 graden in het noorden, 12 graden in het midden en 13 in het zuiden. Op plaatsen waar de zon doorbreekt wordt het iets warmer.
In de avond kan de bewolking op verschillende plaatsen breken. In de nacht naar zaterdag zijn er heldere perioden. Lokaal kan een mistbank ontstaan en de temperatuur daalt naar 2 graden in het noordoosten tot 6 graden in Zeeland.

Zaterdag schijnt in de ochtend op veel plaatsen de zon. Regionaal komen mistbanken of wat laaghangende bewolking voor, maar deze zullen in de ochtend vrij snel verdwijnen. Alleen in het noorden kan de mist iets langer blijven hangen.
In de middag is het vrij zonnig met hooguit wat sluierbewolking. Op veel plaatsen wordt het 11-12 graden. In het zuiden kan het 13 tot lokaal 14 graden worden. Op de Wadden is het 8-9 graden en in Noord-Holland is het aan het IJsselmeer door een matige zuidoostenwind wat koeler.

In de avond is het helder en daalt de temperatuur vrij snel naar 4 tot 7 graden. In de nacht daalt de temperatuur naar een enkele graad en regionaal gaat het een beetje vriezen. Aan de grond vriest het op grote schaal.

Zondag start de ochtend helder en fris met lokaal wat vorst. Later in de ochtend stijgt de temperatuur naar 6-9 graden. Het is zonnig en droog met maxima van 10-13 graden. Op de Wadden blijft het wat koeler.

Na het weekend hebben we nog een aantal dagen vrij zonnig weer met in de nacht een beetje vorst en overdag bovengemiddelde temperaturen van 8 tot 14 graden. Richting het eind van de week neemt de bewolking toe en stijgt de kans op een beetje regen. De middagtemperatuur valt een graadje lager uit, maar het blijft zachter dan normaal. De kans op vorst in de nacht neemt sterk af.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.