Weeronline
Weeronline
  Dinsdag 7 jul

  Weerbericht Nederland

  Wolkenvelden en buien vanuit westen
  7 juli 2020, 0:00 uur
  Vanaf het westen breiden wolkenvelden zich over het land uit en vooral de noordelijke helft maakt overdag kans op enkele buien. Het wordt 17-22 graden en er staat minder wind dan de voorgaande dagen. Woensdag wordt een natte dag met vooral in de nacht en ochtend perioden met regen. Woensdagmiddag kan de zon dan doorbreken en wordt het 18-20 graden.

  Vannacht zijn er brede opklaringen en enkele wolkenvelden. In het westen neemt de bewolking in de loop van de nacht toe. In het uiterste noorden kan nog een enkel buitje voorkomen, elders blijft het droog. De nacht verloopt erg fris met in het binnenland minima van 6-8 graden. In de kustgebieden komt de minimumtemperatuur tussen 9 en 13 graden uit.

  Vanochtend breiden wolkenvelden zich vanuit het westen over het land uit, maar tussendoor zijn er ook zonnige momenten. Daarbij neemt ook de kans op buien toe. De meeste en felste buien zijn voor de noordelijke helft. In het zuiden blijft het op een enkele bui na droog. De buien bereiken het oosten pas aan het eind van de ochtend.

  Vanmiddag hebben vooral het noorden, midden en oosten met buien te maken. De meeste buien trekken halverwege de middag geleidelijk naar het oosten weg. In het zuiden wisselen zon en stapelwolken elkaar af. In het midden en noorden komt vrij veel bewolking voor, al kan daar wel een waterig zonnetje doorheen schijnen. Met 17 graden in het noorden tot lokaal 22 in het zuiden blijft het een paar graden koeler dan normaal. De wind draait van zuidwest naar west en is overwegend matig van kracht. In het Waddengebied en langs de noordwestkust kan het vrij krachtig waaien.

  Vanavond neemt de bewolking in het hele land toe en stijgt de kans op wat regen. In de nacht naar woensdag is het regenachtig bij temperaturen van 11-14 graden.

  Woensdagochtend is het grijs en zijn er perioden met regen. Regionaal regent het stevig door en is het kletsnat. In de middag neemt de kans op regen af en kan de zon vanuit het noordwesten doorbreken. Het wordt 18-20 graden en er staat een zwakke tot matige wind.

  Donderdag heeft bewolking de overhand, maar zijn er ook zonnige momenten. Er is kans op een bui, maar veel plaatsen houden het droog. Het is iets warmer dan de voorgaande dagen. De maxima komen uit op 19 graden in het noorden tot 22 in het zuiden. Dat zijn hele normale waarden voor de tijd van het jaar.

  Ook vrijdag is kans op enkele buien. Het weerbeeld laat wolken zien, maar ook zonnige perioden. Waarschijnlijk is het zonniger dan donderdag. Het wordt 18-21 graden.

  Vanaf komend weekend breekt een periode met vrij zonnig en overwegend droog weer aan. Omdat de wind de noordhoek opzoekt blijft de temperatuur heel gematigd. Met 19-23 graden zijn de middagtemperaturen heel normaal voor de tijd van het jaar. In de nachten kan het flink afkoelen en met minima van 5-10 graden is het dan best fris op de camping.

  Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.