Zondag 18 aug

Weerbericht Nederland

Af en toe zon, lokaal een bui
18 aug. 2019, 13:33 uur
Na een natte ochtend is het vanmiddag meest droog. Vanuit het westen klaart het op en komt de zon tevoorschijn. Wel blijft een enkele bui mogelijk. Het wordt 20-22 graden. Morgen is kans op buien, maar schijnt ook de zon. Het wordt 19-22 graden. Daarna is het rustig zomerweer met zon en stapelwolken. Eerst is het 20-23 graden, vanaf eind deze week wordt het zomers warm.

De regen is naar het oosten weggetrokken en vanmiddag is er een mix van vrij veel stapelwolken, maar ook af en toe zonneschijn. Verder is kans op een enkele bui en dan vooral in het noorden van het land. De temperatuur stijgt naar 20-21 graden, in het zuiden van het land kan het lokaal 22 graden worden. De wind draait naar het zuidwesten en neemt boven land toe naar matig en aan zee, bij de Wadden en rondom het IJsselmeer naar (vrij) krachtig.

Vanavond neemt de kans op buien van het westen uit af en schijnt op veel plaatsen nog geregeld de zon. De temperatuur daalt naar 17-18 graden rond zonsondergang.

Vannacht is het wisselend bewolkt met vooral in de kustgebieden lokaal een bui. De temperatuur daalt uiteindelijk naar 11-12 graden in het oosten en naar 14-15 graden in het westen van het land.

Morgenochtend is kans op enkele buien en dan vooral in het westen, noorden en midden van het land. In het oosten en zuiden blijft het overwegend droog. Naast wolkenvelden zien we ook af en toe de zon. De wind waait uit het zuidwesten en is matig boven land en (vrij) krachtig in de kustgebieden.

Morgenmiddag is op meerdere plaatsen kans op een enkele bui, maar tussendoor schijnt ook af en toe de zon. De temperatuur stijgt naar 19 graden langs de noordkust, op de Wadden en in het noordwesten. In het westen, noorden en midden van het land wordt het 20-21 graden en in het oosten en zuiden 22, lokaal 23 graden. De zuidwestenwind blijft matig tot (vrij) krachtig doorwaaien.

Morgenavond en in de nacht naar dinsdag is er een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Vooral in de kustgebieden is kans op een enkele bui. Landinwaarts blijft het droog en de zuidwestenwind neemt in kracht af. De temperatuur daalt naar 10-12 graden. In het westen van het land wordt het niet kouder dan 13-14 graden.

Dinsdag zijn er flinke perioden met zon. Vooral landinwaarts komen ook stapelwolken voor en in de middag is kans op een enkele bui. De wind waait uit het zuidwesten, later op de dag uit het westen en is zwak tot matig van kracht. De temperatuur stijgt naar 19-20 graden in de kustgebieden en naar 20-21 graden in de rest van het land. In het zuidoosten kan het 22 graden worden.

Woensdag en donderdag is het rustig zomerweer met flinke zonnige perioden. Er zijn ook stapel- en sluierwolken en over het algemeen blijft het droog. De temperatuur stijgt woensdag naar 20-23 graden, donderdag wordt het 21-24 graden en in het zuidoosten kan het lokaal 25 graden worden. Daarmee is de temperatuur weer normaal voor de tijd van het jaar.

Vrijdag wordt warmer en daarbij schijnt de zon flink. De temperatuur stijgt naar 23-24 graden in het noorden en westen en naar 25-26 graden in de rest van het land. In het zuidoosten kan het 27 graden worden.

In het weekend zijn de temperaturen zomers. De zon schijnt flink en de kans op buien is klein. Zaterdag wordt het 24 graden langs de noordkust, op de Wadden en in het noordwesten. In de rest van het land wordt het zomers warm met 25-28 graden. Ook zondag liggen de maxima tussen de 24 en 28 graden met de hoogste temperaturen in de zuidoostelijke helft van het land.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.