Zondag 26 jan

Weerbericht Nederland

Nevel en mist, later meest bewolkt
26 jan. 2020, 7:05 uur
Het is eerst nevelig en mistig. Later is het bewolkt en in het zuiden schijnt ook de zon. Het wordt 6-10 graden. Vannacht gaat het regenen en morgen komt het tot enkele buien. De temperatuur is hoger en stijgt naar 9-10 graden. Dinsdag en woensdag is kans op (winterse) buien. Het wordt dan een graad of 7. Aan het eind van de week wordt het weer enkele graden zachter.

Het is op deze zondagochtend op veel plaatsen grijs met nevel en lokaal ook mist. In de loop van de ochtend gaan nevel en mist geleidelijk verdwijnen, maar het blijft op de meeste plaatsen bewolkt. Het zuiden maakt de grootste kans op enkele opklaringen.

Vanmiddag is het in het noorden en midden overwegend bewolkt. In het zuiden klaart het op en schijnt geregeld de zon. De wind waait uit het zuiden tot zuidwesten en is zwak tot matig boven land en vrij krachtig aan zee.

De temperatuur stijgt naar 6 graden in het noordoosten en op de Wadden. In de rest van het land wordt het 7-8 graden. In het zuiden en zuidoosten wordt het, met geregeld zon, 9, lokaal 10 graden. Voor het gevoel is het kouder met een gevoelstemperatuur van 2 graden in het noorden en 5 in het zuiden.

Vanavond is het bewolkt en later vanavond gaat het vanuit het westen regenen. De regen trekt komende nacht over het land naar het oosten. De wind waait uit het zuiden tot zuidwesten en is matig boven land en (vrij) krachtig in de kustgebieden. De temperatuur daalt naar 3-6 graden, maar in de loop van de nacht stijgt het kwik naar 5-8 graden.

Morgen is het in de ochtend bewolkt en vooral landinwaarts regent het nog. De regen trekt naar Duitsland weg en in het westen klaart het wat op.

In de middag is het bewolkt en in de zuidoostelijke helft van het land gaat het enige tijd regenen. Elders komt het tot enkele buien. De matige tot krachtige wind neemt in kracht af en de temperatuur stijgt naar 9 of 10 graden. Dat is weer hoger dan de 6 graden die gebruikelijk is aan het eind van januari.

In de avond en nacht naar dinsdag is het bewolkt en vanuit het zuidwesten gaat het enige tijd (buiig) regenen. Soms kan het flink doorplenzen. De temperatuur daalt naar 4-5 graden. De wind waait uit het zuiden tot zuidwesten en is matig boven land en (vrij) krachtig aan zee.

Dinsdag wordt een onstuimige dag. De westen- tot zuidwestenwind is vrij krachtig boven land en krachtig tot hard in de kustgebieden. Aan zee kan het soms stormachtig waaien, windkracht 8 met kans op windstoten tot 75 km/uur. Er trekken flink wat buien over het land en deze buien kunnen vergezeld gaan met hagel en mogelijk ook kletsnatte sneeuw. Tussen de buien door is ruimte voor de zon. De temperatuur stijgt naar 6-8 graden, maar tijdens stevige buien is het enkele graden kouder.

Dinsdagavond en in de nacht naar woensdag houdt de buiigheid, soms met een winters karakter, aan. In de loop van de nacht wordt het vanuit het westen droog en klaart het op. De temperatuur daalt naar 1 tot 3 graden met kans op (lokale) gladheid. Woensdag schijnt af en toe de zon, maar het komt opnieuw tot enkele (winterse) buien. De westenwind waait matig tot vrij krachtig boven land en krachtig tot hard aan zee. De temperatuur stijgt naar 6-7 graden in het binnenland en naar 8 in het westen.

De rest van de week is het wisselvallig met veel bewolking en af en toe regen. De wind waait uit richtingen tussen west en zuid en de temperatuur stijgt naar 7 tot 9 graden op donderdag en naar 9 tot 11 graden op vrijdag.

In het weekend is het zeer zacht met temperaturen van 9-12 graden. Daarbij overheerst de bewolking en is kans op regen. Volgende week start de week zeer zacht, in de loop van de week gaat het kwik geleidelijk omlaag.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.