Zaterdag 14 dec

Weerbericht Nederland

Toenemende bewolking en weer regen
14 dec. 2019, 0:00 uur
De bewolking neemt toe en vanuit het zuidwesten gaat het regenen. Het koelt af naar 2-6 graden. Overdag zijn er in de ochtend perioden met regen, in de middag is het vaker droog. Het is onstuimig met veel wind. De temperatuur stijgt naar 7-9 graden. Zondag eerst regen, later perioden met zon. Opnieuw onstuimig en met 8-10 graden zacht. Volgende week aanhoudend wisselvallig

Vannacht neemt de bewolking toe en vanuit het zuidwesten gaat het weer geruime tijd regenen. De zuidwestenwind neemt eerst in kracht af, maar tegen de ochtend neemt de wind weer in kracht toe. De temperatuur daalt naar 2-3 graden in het oosten en noordoosten en naar 5-6 graden in het westen.

Overdag is het in de ochtend bewolkt en zijn er perioden met regen. Er staat veel wind. Boven land waait de westen- tot zuidwestenwind matig tot vrij krachtig en in de kustprovincies krachtig tot hard, windkracht 6 tot 7. Aan zee is de wind soms stormachtig, windkracht 8 met kans op zware windstoten tot 80 km/uur.

In de middag trekt de regen naar het noordoosten weg en is het tijdelijk droog met af en toe zon. Later op de middag volgen enkele buien. De zuidwestenwind blijft onverminderd matig tot vrij krachtig boven land en krachtig tot stormachtig in de kustgebieden met kans op zware windstoten in het noordwestelijk kustgebied en op de Wadden van 85-90 km/uur. De temperatuur stijgt naar 7 graden in het noorden en naar 9 in het zuiden van het land.

In de avond komt het eerst nog tot een enkele bui, maar al vrij snel is het droog met flinke opklaringen. De matige en aan zee krachtige en in het Waddengebied harde wind draait tijdelijk naar het zuiden. Komende nacht neemt vanuit het zuiden de bewolking alweer toe en volgt regen. De wind wordt weer zuidwestelijk en neemt toe naar vrij krachtig boven land en naar hard tot stormachtig aan zee (7-8 bft.) met kans op windstoten van 90-100 km/uur. De temperatuur daalt naar 3-6 graden.

Zondag start met veel bewolking en regen. De regen trekt snel naar het oosten weg en dan volgt een fraaie dag met naast wolkenvelden ook perioden met zon. Later neemt in het westen en noorden de kans op enkele buien toe. De zuidwestenwind is in de ochtend vrij krachtig boven land en hard tot stormachtig aan zee, windkracht 7 tot 8. Er is een kleine kans op storm, windkracht 9. In de middag neemt de wind af naar matig boven land en naar hard aan zee, windkracht 4 tot 7. De temperatuur stijgt naar 8-10 graden en daarmee is het duidelijk te zacht voor de tijd van het jaar.

Maandag is het overwegend bewolkt en is kans op wat lichte regen. De matige en aan zee krachtige zuiden- tot zuidwesten neemt in kracht af. De temperatuur stijgt naar 9 graden in het noorden en naar 10, lokaal 11 in het zuiden.

De rest van de week blijft het wisselvallig en zacht. Vrijwel elke dag is kans op regen, maar de wind houdt zich rustig. De temperatuur stijgt dinsdag naar 9-10 graden in het noorden en naar 11-12 in de rest van het land. In het zuiden van Limburg kan het zelfs 13 graden worden. Woensdag tot en met vrijdag liggen de maxima tussen 8 en 10 graden. Daarmee blijft het zacht.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.