Weerbericht Europa

Weerbericht Europa

13 dec. 2019

Aan de Spaanse costa's en op de Canarische Eilanden is het vrij zonnig en vrij warm. Op de Canarische Eilanden is het 20-25 graden en aan de costa's is het een graad of 20.. Wel waait het soms flink. In West- en Centraal-Europa is het wisselvallig met dagelijks een grote kans op regen. Aanvankelijk is het vrij koud, maar vanaf zondag wordt het overal enkele graden warmer.

West-Europa

Frankrijk
Komende tijd is het wisselvallig. Dagelijks is kans op buien en geregeld valt ook langere tijd regen. Ook kan het soms stevig waaien. Vooral aan de westkust, maar ook in de Alpen staat vaak een stevige wind. In Parijs is het vrij zacht voor de tijd van het jaar. Dagelijks is kans op buien en het wordt 10-12 graden. Aan de zuidkust is het zachter en ook droger. Het wordt 15-18 graden.

Groot Brittannië
Het is typisch Brits weer. Een stevige wind blaast talrijke buien over de Britse eilanden en daar komt voorlopig geen verandering in. Het weerbeeld laat naast die buien ook geregeld de zon zien. In Londen is het 8-9 graden. In de Schotse steden is het met 4 graden een stuk kouder. In de Schotse Hooglanden valt bij buien (smeltende) sneeuw en hogerop kan het wit worden.

Zuid-Europa

Italië
Het is de komende tijd prima weer. Het weekend laat overwegend droog weer zien en de zon schijnt geregeld. Pas later volgende week neemt in het noorden de kans op regen, en in de hogere delen de kans op sneeuw weer toe. Het wordt zachter met in het weekend in Rome 12-14 graden. Volgende week is het in het midden en zuiden 18-22 graden. In Milaan blijft het kwik onder de 10 graden en is het 7-9 graden.

Portugal
Het zuiden houdt het tot in het weekend droog en daarbij wisselen zon en wolken elkaar af. Het midden en vooral het noorden maakt vanaf zondag een grote kans op regen. Na het weekend is het soms kletsnat. In zowel Lissabon als Faro is het 16-17 graden. Hogere temperaturen zijn te vinden op Madeira met circa 20 graden. Het blijft daar overwegend met naast wolken ook geregeld zon.

Spanje
Over het algemeen blijft het de eerste dagen droog en aan de costa's en op de Balearen zijn er zonnige perioden. De temperatuur stijgt naar 19-21 graden. Wel waait het regelmatig stevig. Na het weekend neemt de kans op buien toe. De temperatuur gaat ook weer enkele graden omlaag. Op de Canarische Eilanden is er veel zon met maxima van 20-25 graden. Lokaal kan het wel krachtig waaien.

Centraal Europa

Duitsland
Voorlopig is het wisselvallig weer met dagelijks kans op buien, maar ook droge dagdelen. In de heuvels en bergen kan (smeltende) sneeuw vallen. Het wordt minder koud. In Berlijn is het eerst 4-6 graden, vanaf zondag is het 9-10 graden. Wie een kerstmarkt in het westen van Duitsland bezoekt moet rekening houden met buien. In Aachen, Oberhausen en Düsseldorf is het zondag een graad of 10.

Oostenrijk
In veel skigebieden ligt voldoende sneeuw en is meer dan de helft van de pistes en liften al in gebruik. In skigebied Gurgl-Obergurgl ligt 77-167 cm en komende dagen kan af en toe een beetje sneeuw vallen. Zondag en begin volgende week is het droog met zon. Wel dooit het dan overdag flink. Hogerop is het dan heerlijk toeven op de terrasjes.

Zwitserland
Op veel plaatsen valt vandaag en morgen nog een flink pak sneeuw. In de noordelijke en westelijke delen valt meer dan in de zuidelijke regio's. In Zermatt valt nog 50-75 cm. Vanaf zondag is het een aantal dagen droog met zon. Halverwege de week staat weer verse sneeuw op het programma. Onder de 1500 meter is dit voornamelijk regen, maar hogerop valt weer 20-30 cm sneeuw.


Rico Schröder Rico Schröder Meteoroloog
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
Weeronline zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.