Woensdag 20 nov

Weerbericht België

Koude nacht, overdag zon en wolken
20 nov. 2019, 0:00 uur
Het is deze nacht koud met op uitgebreide schaal vorst. Lokaal komt ook mist voor. Overdag schijnt in het westen de zon, elders komen wolkenvelden voor en is kans op mist. De temperatuur stijgt naar 2-6 graden. Komende dagen is het rustig en droog weer met wolkenvelden en soms zonneschijn. De temperatuur stijgt donderdag naar 4-7 graden en vrijdag naar 6-10 graden.

Vannacht is het helder en gaat het op uitgebreide schaal vriezen. Lokaal ontstaat mist. De temperatuur daalt naar -1 tot -4 graden. In de Ardennen en Hoge Venen vriest het matig.

Overdag schijnt in de voormiddag in het westen en Centrum de zon flink. In het oosten komt veel bewolking voor en is kans op mist. De temperatuur stijgt langzaam tot boven nul.

In de namiddag blijft de zon in het westen veelvuldig schijnen. Elders komen wolkenvelden voor en in de Oostkantons is kans op mist. De temperatuur wordt niet hoger dan 5-6 graden, maar in de Oostkantons wordt het niet warmer dan een graad of 2.

In de avond en nacht naar donderdag is het vrij helder en het gaat weer licht vriezen met temperaturen 1 tot 3 graden onder nul. In de hogere delen vriest het lokaal matig.

Donderdag is een droge dag met zeker in de voormiddag flink wat zon. Na de middag verschijnt er vanuit het zuiden steeds meer bewolking. De temperatuur stijgt naar 6-7 graden, maar in de hogere delen blijft het kwik steken bij een graad of 4.

Vrijdag is er een mix van zon, wolken en in het oosten enkele buien. De wind waait zwak tot matig uit het oosten tot zuidoosten en de temperatuur stijgt naar 6 graden in de Oostkantons en naar 9 of 10 elders.

In het weekend neemt zaterdag de kans op buien toe. Tussendoor schijnt ook af en toe de zon. De temperatuur stijgt naar 7-10 graden. Zondag lijkt het weer droog te blijven met af en toe zon. De temperatuur stijgt op veruit de meeste plaatsen naar 10 graden. Alleen in de hogere delen blijft het kwik nog wat achter.

Volgende week neemt de wisselvalligheid toe en valt dagelijks regen. De temperatuur is hoog voor de tijd van het jaar en stijgt naar 8-10 graden in de Ardennen en Hoge Venen en naar 11-12 graden in de rest van het land. Temperaturen van 9 graden zijn in Vlaanderen gebruikelijk.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.