Woensdag 1 apr

Weerbericht België

Wolkenvelden en zon, meest droog
2 apr. 2020, 0:00 uur
Overdag zijn er zonnige perioden en geleidelijk meer wolkvelden. Op een enkele bui na blijft het droog en de temperatuur stijgt naar 10-11 graden. Vanavond neemt de kans op een bui toe. Ook vrijdag is er kans op een bui en breekt later de zon door. In het weekend is het flink zonnig en stijgt de temperatuur op grote schaal naar 19-20 graden.

Vannacht is het helder en gaat het op veel plaatsen een beetje vriezen. In de Oostkantons kan het -5 worden.

Vanochtend wisselen zon en stapelwolken elkaar af. Later in de ochtend neemt de bewolking toe en kan de zon een tijdje verdwijnen.

Vanmiddag hebben we een mix van wolkenvelden en af en toe zon. Op een hele lokale bui na blijft het droog. Er staat een matige westenwind en de temperatuur stijgt naar 10-11 graden en aan de Ardense toppen is het een graad of 7.

Vanavond neemt de kans op een bui in het noorden toe en ook komende nacht is in het noorden en noordoosten kans op wat neerslag. Er zijn veel wolkenvelden en de temperatuur daalt naar 1-3 graden in het oosten en 4 tot 6 graden in de rest van het land.

Morgen beginnen we de dag met vrij veel wolkenvelden, maar het is wel overwegend droog. In het oosten kan lokaal een beetje regen vallen.

In de middag neemt de kans op neerslag af en wisselen wolkenvelden en zon elkaar af. In het westen wordt het vooral aan de kust wat zonniger. Het wordt gemiddeld 10 graden. De wind is matig en komt uit het westen tot zuidwesten.

In de avond klaar het op steeds meer plaatsen op en de nacht naar zaterdag verloopt vrij helder. Hierdoor wordt het ook wat kouder en kan het op veel plaatsen weer een beetje vriezen. In het westen liggen de minima rond of iets boven nul.

Zaterdag wordt een zonnige dag met maxima van 13-14 graden en in Hoog-België wordt het 10 graden. In combinatie met een zwakke tot matige wind uit het zuiden tot zuidoosten is het prima weer om je huis lekker door te luchten.

Zondag doet de lente er een schepje bovenop en wordt het op grote schaal 19-20 graden. Ook dan is het zonnig en normaal zou dit ideaal weer zijn op er lekker op uit te trekken. Vanwege de pandemie zullen we ons nu moeten bedwingen.

Na het weekend blijft het nog een aantal dagen warmer dan normaal met maxima van 16-20 graden. Behalve zon is er ook bewolking en af en toe kan een lichte bui ontstaan. Aan het eind van de week wordt het minder zacht.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.